Omnomnom! Hondenijsjes

Foto boven: Marley en Ebi van Jennifer Westen

Hittegolf…Nationaal hitteplan…Het moge duidelijk zijn. Het is warm! Heel warm! Vandaag bereikt het kwik volgens de weergoden een graad of 34 hier in het Zuiden van ons land. Tijd om goed voor jezelf te zorgen. En voor je viervoeter natuurlijk! En dat je je viervoeter dan lekker wil verwennen met een frisse snack is niet meer dan normaal. Bovendien is een hondenijsje in no time gemaakt! In dit artikel deel ik 4 recepten voor hondenijsjes. Met een paar simpele ingredienten die iedereen vaak wel al in huis heeft, heb je deze hondenijsjes zo gemaakt 🙂 Alle ijsjes zijn gemaakt met producten die 100% veilig zijn voor je hond. Let alleen even op met de yoghurt. Als je hond geen zuivel gewend is, kan zijn maagje hier wat van gaan rommelen.

King Kong Appelmoes

Een superlekker ijsje waar je hond bovendien lekker lang mee bezig is. Het ijs smelt wat langzamer, doordat het in de Kong zit, waardoor je hond echt moet werken voor het lekkers 🙂

Benodigdheden:
 • Kong
 • Appelmoes (3-5 eetlepels)
 • Huishoudfolie

Hondenijsjes

Leg een velletje huishoudfolie op je snijplank of aanrecht en zet de Kong hier op. Zorg dat de grote opening naar boven wijst. Vul hem vervolgens tot ongeveer 3/4 met appelmoes en tik de Kong af en toe even op het aanrecht om de vulling goed te laten zakken. Draai nu de Kong om, zodat de grote opening op het folie staat en vouw de folie er stevig omheen. Hij hoeft er niet helemaal omheen te zitten. Zolang het de opening goed afsluit is het prima. Zet nu de Kong rechtop in de vriezer en laat deze minstens 3-4 uur zijn werk doen.

Yoghurt bonbons

Super gezond! Yoghurt en zijn favoriete snackjes. Je kunt zelfs gewoon zijn voerbrokken of kleine gedroogde snacks gebruiken voor dit heerlijke hapje!

Benodigdheden:
 • Ijsklontjesvorm (geen zakjes, die krijg je niet gevuld)
 • Yoghurt of magere kwark (ongeveer 2 theelepels per bonbon)
 • Kleine traktaties of brokjes

Hondenijsjes

Vul de vormpjes tot de helft met de yoghurt, strooi in elk vormpje 1 of 2 traktaties (afhankelijk van hoe groot ze zijn) en dek ze af met nog een laagje yoghurt. Zet de vorm in de vriezer (vlak!) en laat de vriezer minimaal 3-4 uur zijn werk doen. Om de bonbons makkelijk uit de vorm te krijgen kun je ze heel even onder een warme kraan houden. De bonbons die je niet gebruikt doe je gewoon weer terug in de vriezer, eventueel in een plastic bakje.

Wortelwokkel

Dit ijsje is niet alleen heel lekker en gezond, maar het ziet er ook nog eens super vrolijk uit door de geraspte wortel die er doorheen zit.

Benodigdheden:
 • Ijsvormpjes
 • Honing
 • 1 middelgrote wortel, een paar kleine geschraapte worteltjes of 1/2 winterpeen
 • 1/2 liter Yoghurt
 • Kom

Hondenijsjes

Doe de yoghurt in een kom en schraap boven de kom de wortel. Voeg hier 3-4 eetlepels honing aan toen en roer het goedje even lekker door elkaar. Vul nu de ijsvormpjes tot 3/4 met de yoghurt, steek het stokje erin en zet ze minimaal 5-6u in de vriezer. Je kunt het stokje dat bij de ijsvormpjes hoort ook heel goed vervangen door een bullepees of ander dun, recht kluifje. Zo kan je hond het hele ding lekker opsmikkelen 🙂

Appeldroom

Een droom van een ijsje! Honing…Appelmoes…meer heb je niet nodig. Een zoete lekkernij dus! Vanwege het hoge suikergehalte van dit ijsje, zou ik dit ijsje niet vaker dan 1x per week geven.

Benodigdheden:
 • Ijsvormpjes
 • Appelmoes (1 grote pot voor 6 ijsjes. Heb je te weinig appelmoes? Dan kun je het aanvullen met water)
 • 3-4 eetlepels honing

Hondenijsjes

Meng de honing samen met de appelmoes in een kom en vul de ijsvormpjes tot 3/4. Je zou daar bovenop nog een laagje kleine snoepjes kunnen strooien. Steek de stokjes in de vormpjes (of, zoals bij het wortelijs een bullepees of recht kluifje) en zet de ijsjes minimaal 5-6 uur in de vriezer.

Laat je weten welk ijsje bij jou favoriet was?

14087481_1067629843318464_1435320143_o

Nog een paar tips om het ijsje veilig te maken voor je hond

 • Spoel elk ijsje even heel kort af met warm water voordat je het aanbiedt. Ook je hond vindt het niet fijn als zijn tong vastvriest aan het ijsje 😉
 • Is je hond een schrokop en heeft hij een groter ijsje in 2 happen op? Doe de ingredienten dan in ijsblokjesvormpjes. Zo kan hij nooit te snel en te veel ijskoude spulletjes in zijn maag krijgen!

In dit warme weer is het verder heel belangrijk om het lekker rustigaan te doen met je schat. Daarom deel ik nog even dit artikel met je over het voorkomen van oververhitting bij je hond.
Oververhitting bij honden. Herkennen, behandelen en voorkomen

Enjoy the Summer!!!

Hondenijsjes