Boek “De Shiba”

Het eerste complete Nederlandstalige boek over de Shiba

De Shiba is een oeroud van oorsprong Japans ras. Zo oud zelfs dat men tot nu toe nog nooit een volledige handleiding over dit ras heeft teruggevonden. Irma Jansen-Melskens en Marjolein Peeters doen daarom een poging om deze handleiding te reconstrueren. Het resultaat is een prachtig boek waar de passie voor het ras vanaf spat!

In deze uitgebreide hardcover lees je over alle aspecten van de Shiba. Van uiterlijk tot geschiedenis en van pup tot wereldkampioen. Verder vind je hierin veel nieuwe informatie over genetica en gezondheid die nog niet eerder in een boek werd beschreven. De teksten zijn geïllustreerd met unieke schetsen en levendige kleurenfoto’s van Shiba’s uit binnen- en buitenland.

Deze handleiding is voor iedereen. Of je nu op het punt staat je eerste Shiba te verwelkomen of al jarenlang succesvol fokt of kampioenen uitbrengt op tentoonstellingen: Dit boek is voor elke Shiba liefhebber een feest der herkenning!

Shiba boek

Hardcover van 244 pagina’s in kleur met:

*Historie
*Shiba in Nederland
*Karakter en uiterlijk
*Socialisatie en opvoeding
*Verzorging
*Gezondheid
*Kleurvererving
*Bewegingsadvies
*Uitzoeken van een pup
*Naar een tentoonstelling
*Verantwoord fokken
*En heel veel meer!

Recensies

 Bea Brisson, fokker en keurmeester
“Een waarheidsgetrouw boek, ondersteund mede door wetenschappelijke onderzoeken, geschreven in een klare taal met hier en daar een humoristisch toontje en geïllustreerd met prachtige foto’s. Aanrader!”

Manon van Penderen, redactrice Dogzine
“ ‘De Shiba’ is geschreven door Nederlandse experts van het ras en geeft uitgebreide informatie over alle facetten van dit ras. Dit boek behandelt alle unieke kenmerken van de Shiba en geeft een duidelijk beeld over de Shiba als hedendaagse huishond.”

Annette Wijnsouw, keurmeester en voorzitter NIPPON INU
Een Japans gezegde:  ‘Leven zonder je in te zetten is als met lege handen terug komen uit een diamantmijn zonder diamant’. Dat kun je zeker niet zeggen voor de schrijvers van dit boek, ‘De Shiba’ is een diamant in de Shiba wereld.”