Baasje gezocht!

Shiba Rescue VZW


Baasje gezocht

Shiba Rescue VZW zet zich in voor het herplaatsen van Japanse hondenrassen (en aanverwante kruisingen en rassen) in Nederland en België.

Niet alleen de herplaatsing, maar ook de begeleiding van toekomstige baasjes en hulp bij gedragsproblemen behoren tot de activiteiten van Shiba Rescue. De behoefte van de hond staat hierin altijd voorop! Een perfecte match tussen de hond en de eventuele eigenaar is erg belangrijk. Daarom wordt er ook veel tijd gestoken in de eerste kennismakingsperiode.

Meer informatie over de herplaatsers van Shiba Rescue? Kijk op www.shibarescue.nl, www.shibarescue.be of de facebookpagina.

Safe Haven Inu Rescue

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk Shiba’s en Akita’s te kunnen helpen waar nodig. Dat kan zijn met noodopvang, helpen met gedrags problematiek of voorlichting over deze rassen en valkuilen wat betreft aanschaf van deze rassen.  Daar de wachtlijsten bij vooral de Shiba erg lang kan zijn en de prijzen voor beide rassen ook wel aan de bovengrens zitten gaan veel mensen shoppen online om toch zo snel en goedkoop mogelijk aan een pup te komen. Je komt dan altijd uit bij broodfok. Eenmaal bij een broodfokker aangekomen, krijg je een pup in je handen geduwd en al weet je dat je het niet moet doen je gaat over stag. Want je hebt een pup gered uit de boordfok. Dit is de meeste fout die mensen helaas ondanks de waarschuwingen nog steeds maken. Je red helaas geen pup je werkt mee aan het doorgaan van de verschrikkelijke praktijken die plaatsvinden in de broodfok. Onze missie is dan ook het alert blijven maken van de broodfok praktijken en mensen blijven waarschuwen. Broodfok is nooit goed te praten en 8 van de 10 keer is goedkoop, duurkoop. U kunt ons geheel vrijblijvend een lijst vragen van Fokkers waar u met een gerust hart een pup zou kunnen kopen. Ook beschikken wij over de meest recente lijst met broodfok adressen.