Over puppies: Leesvoer

Voordat de puppy daadwerkelijk bij je thuis komt, misschien zelfs nog voordat je uberhaupt een puppy hebt gevonden bij een fokker, is het altijd handig, fijn en vooral leuk om je voor te bereiden op zijn of haar komst. Natuurlijk is het grote wereldwijde web een uitstekende plek om te beginnen hiermee. Maar het is ook wel eens lekker om met een lekkere kop koffie of thee in je leesstoel te kruipen met een goed boek 🙂 Daarom op deze pagina een overzicht van boeken die je kunt verslinden terwijl je wacht tot je puppy mee naar huis mag 🙂

PUPPY FITNESS

Shiba Inu Puppy

Bewegen is niet alleen goed voor de lichamelijke ontwikkeling van puppy’s, het draagt ook bij aan hun psychische ontwikkeling. Bewegen speelt een belangrijke rol bij de groei van de hersenen. Het verbetert het leervermogen, het geheugen en het emotionele evenwicht. Maar: lichaamsbeweging die niet past bij de leeftijd en ontwikkeling van een puppy kan leiden tot overbelasting of ongelukjes, wat aanzienlijke en onherstelbare schade kan aanrichten. Jane Killion schreef daarom dit boekje met richtlijnen voor beweging, afgestemd op de leeftijd van uw hond, waarin ze het hoe en waarom van de juiste beweging voor puppy’s bespreekt.

Dit ontzettend handige boekje is onder andere verkrijgbaar via de Clubwinkel van Rasvereniging NIPPON INU. Klik op de foto om meteen naar hun online Clubwinkel te gaan.


EEN NIEUW BEGIN

Shiba Inu Puppy

“Een nieuw begin” is een mini-magazine wat door de NIPPON INU speciaal gemaakt is voor de kersverse puppy-eigenaar. In dit mini-magazine vindt u tips en adviezen die een grote hulp kunnen zijn bij het op laten groeien en opvoeden van een jonge Japanse hond. Dit boekje is exclusief verkrijgbaar via de Clubwinkel. Klik op de foto om rechtstreeks naar hun online Clubwinkel te gaan.


EEN PUPPY IN HUIS!

Shiba Inu Puppy

Een puppy in huis is natuurlijk hartstikke leuk, maar het vergt ook veel tijd en geduld. Het boek Een puppy in huis van de bekende hondentrainer Martin Gaus, biedt hulp bij de opvoeding. Want hoe leer je eigenlijk een puppy buiten plassen? En leren alleen te zijn, hoe gaat dat? Alles wat een pup zo vroeg mogelijk leert is bepalend voor de rest van zijn leven. Daarom is het belangrijk dat bazen en bazinnen niet alleen weten hoe een hond iets leert, maar ook hoe leerprocessen werken. Dit en nog veel meer is te vinden in dit leerzame boek, dat gebaseerd is op jarenlange ervaring met puppytraining. Uiteraard ontbreken ook veilige spelletjes niet. Bijvoorbeeld met kinderen!