Kimiko: Is mijn hond bang voor paarden?

Vanochtend zijn Kimi en ik op visite geweest bij “Divine Stars”. Een soort zorgboerderij waarvan ik de dame die de boel runt al een tijdje ken via de dierenbescherming. Omdat Kimi paniekaanvallen heeft als ze een paard hoort op tv, heb ik afgesproken eens langs te komen bij hun. Om te kijken hoe haar reactie is op hun paarden. Is mijn hond wel bang voor paarden? Dit gedrag vertoont ze al zo lang ze bij ons is. Volgens de vorige baasjes is ze paarden gewend. Maar na 2 jaar lang paniekaanvallen elke keer als er een paard te horen is op tv, begon ik er toch stevig aan te twijfelen. Hoe positief is die ervaring met paarden dan geweest in het verleden?

Na een kleine 45 minuutjes rijden belanden we plots op een mooi stukje grond midden in het bos en worden we hartelijk onthaald door Claire, een stagiaire en jachthondmix Whoopie.

Begonnen met een bak koffie in de buitenlucht. Na tien minuten komt er plots een drijfnatte en grasgroene Kimi uit een hoek van het terrein rennen. In die hoek is een klein vijvertje dat op dit moment overgroeid is met algen. Ik vermoed dus dat ze dat niet in de gaten heeft gehad en er in is gevallen hihi. Uit zichzelf zal onze diva never nooit niet het water in duiken hahah. Ondertussen scharrelen er twee pony’s en een ezel vlak langs onze picknicktafel naast het huis. Op zoek naar een slokje water. Ik voel me met de minuut meer als “Pippi Langkous” hier!!

hond bang voor paarden

Na de bak koffie even een rondleiding over het gigantische terrein. En Kimi vond het heerlijk! Lekker los, achter de schaapjes aan sprinten. En zelfs uitbundig spelen met Whoopie. Ik heb me een breuk gelachen hahaha. Ooit een algengroen shiba achter een klein schaap zien rennen?!

Na een halfuurtje zijn we naar de verderop gelegen wei gelopen. Hier staan een stuk of 10 paarden. Groot, klein, jong, oud. En het deerde mevrouw he-le-maal niks! We zijn, zonder lijn, rustig de wei ingelopen en in no time stond ze neus aan neus met een veulen van 5 maanden oud. Ik heb niet veel met paarden, maar wat was dat een bijzonder vrolijk en vriendelijk ding zeg! Op slag verliefd:) Uiteraard heeft Kimi in die wei een paardenvijg of 10 weggesnackt:) Een prachtige en zachtaardige ruin met felblauwe ogen kwam ook al snel gedag zeggen en wilde nota bene met Kimi spelen. Dus beiden in volle galop door die enorme wei! En het was duidelijk spel en geen vluchtgedrag van Kimi. Kont in de lucht en gaan! Wat een opluchting! Ook toen meerdere paarden zich kwamen voorstellen en we erdoor omringd waren, geen enkel teken van angst en paniek bij Kimi.

hond bang voor paarden
Een prachtige en zachtaardige hengst kwam ook al snel gedag zeggen en wilde nota bene met Kimi spelen.

hond bang voor paarden

Al met al kan ik concluderen dat Kimi NIET bang is voor paarden. Maar waarom dan wel van het geluid dat ze maken? Volgens Claire is het een angst die is ontstaan doordat ze het geluid niet aan het dier kan koppelen. Of misschien doordat ze wellicht in een afgesloten ruimte in aanraking is gekomen met een paard dat uit zijn plaat is gegaan. En dat ze toen geen kant uit kon.

Wat we nu gaan doen is, bij een volgende wandeling hier in het bos, de paarden opzoeken die hier staan en terwijl we er langs lopen, via mijn telefoon het gehinnik van een paard afspelen. Afhankelijk van haar reactie kan ik dan inschatten of het de angst is om ingesloten te zijn of misschien toch nog iets anders. Ook wil ik een keer met Kimi een manege bezoeken om te zien of ze in een binneruimte wellicht anders reageert op paarden.

Dankjewel Claire voor de prachtige ochtend!!

hond bang voor paarden
P.s. zie je daar achterin rechts die mooie Pipo-wagen? Dit wordt de nieuwe woning van Claire en haar partner Jos. Wat een vrijheid, wat een rijkdom!
hond bang voor paarden
Neus aan neus met een enorm vriendelijk veulen van 5 maanden oud.

Benieuwd naar Divine stars? Bezoek dan ook eens hun bijzondere website! www.divine-stars.com