Vakantietip: Met je hond op vakantie naar Wales

Over het algemeen durf ik te stellen dat veel mensen hun hond graag zoveel mogelijk meenemen. Op visite. Naar de markt. Maar ook op vakantie. En omdat de feestdagen nu echt voorbij zijn gaan veel mensen zich langzaam oriënteren op een mooie vakantiebestemming voor de zomer. Daarom vandaag deze blogpost met een warme persoonlijke aanbeveling voor je zomervakantie!

WALES!
Wij zijn inmiddels alweer 2 jaar op rij naar Wales en Engeland op vakantie geweest. Met Kimi. Uiteraard. Sinds we haar geadopteerd hebben is het eigenlijk heel vanzelfsprekend dat ze ook mee op vakantie moet kunnen. Nadat we in 2012 in Schotland zijn geweest, zijn we aan Groot Brittannie en aanverwanten verknocht geraakt en zijn we dus in 2013 opnieuw die kant op getogen.

DSCF5918a

Groot Brittanië staat erom bekend erg hondvriendelijk te zijn. Er zijn veel accomodaties en campings waar honden welkom zijn en los lopen mag overal, tenzij aangegeven is dat je hond aangelijnd dient te zijn. Veel toeristische attracties zijn ook voor honden toegankelijk. Bovendien is het klimaat in mijn ogen ook ideaal. Niet bloedjeheet. Niet ijskoud! En beide keren hebben we nauwelijks regen gehad!

DSCF5742aAfgelopen jaar hebben wij genoten van een geweldige vakantie in Blaencwrt vlak bij Lampeter in Wales. We logeerden op Winllan Farm en hier verbleven we in een zogenaamde Mega Pod. Een klein houten huisje dat volledig gemeubileerd is. Er zit zelfs een keuken en badkamer in.

De eigenaars van de farm hebben zelf twee honden en baten deze kleinschalige camping met veel passie uit. Er staan 2 stacaravans, 2 Mega Pods en er is 1 appartement. Meer niet. En meer willen we ook niet. Er is rust. Geen mobiel bereik. Een mooi uitzicht. En een grasveld voor de hond. In onze ervaring kom je in deze regio echt tot rust! Bovendien staan “ECO”, “BIO” en gezond leven centraal op deze farm.

DSCF5845a DSCF5856a

 

En er is ook genoeg te zien en te doen. Over de smalle en avontuurlijke wegen ben je binnen 20 minuten in het prachtige New Quay. Een beeldschoon klein kustplaatsje waar drie kleine strandjes liggen. 2 voor loslopende honden. 1 voor loslopende mensen;) Je kunt er heerlijke Fish and Chips krijgen die je vervolgens op de vissersmuur verorbert. Met een beetje geluk houden de wilde dolfijnen die er dagelijks gespot worden je daarbij ook nog gezelschap!

Hond vakantie Hond vakantie

 

 

 

 

 

 

Hond vakantie Hond vakantieBinnen 40 minuten ben je in de gezellige winkelstad Aberystwyth. Een beetje vergelijkbaar met Maastricht. Als Maastricht aan zee zou liggen:) Hier vind je veel gezellige winkelstraatjes, pubs en koffiehuisjes.

Tussen New Quay en Aberystwyth vind je tal van kustroutes die je kunt wandelen. Met uitzichten waarbij je gaat kwijlen en hellingen waarvan je steil achterover slaat. Je loopt over een smal pad en na 3 keer knipperen loop je midden door een wei met koeien die je, uiteraard, schaapachtig aankijken als ze je hond in de smiezen krijgen:)Hond vakantie

Hond vakantie Hond vakantie Hond vakantieUiteraard ontkom je er in de hele U.K. niet aan om ook kennis te maken met de geschiedenis van het land. In de regio (Ceredigion) waar wij zaten, zijn dan ook genoeg kastelen en andere bijzondere plekjes om te bezoeken.

Hond vakantie

De reis hebben we per auto en trein gemaakt. Je rijdt naar Calais toe en daar rijd je je auto op de trein die je binnen 30 minuten door de Eurotunnel naar Folkstone brengt. Het grootste voordeel hiervan is, behalve de korte reistijd, dat je bij je hond kunt blijven. De Ferry is weliswaar goedkoper, maar je moet je hond in de auto laten terwijl je zelf NIET bij de auto mag blijven. Als je vanuit Calais reist is de trein dus zeker een betere optie. Vertrek je met de boot vanuit Hoek van Holland, dan zijn er speciale hondenkennels aan boord. Maar houd er dan wel rekening mee dat je een dag lang aan het reizen bent op deze boot.

Samengevat: DOEN! De U.K. is een prachtige bestemming om samen met je hond te bezoeken! Bezoek voor vertrek wel even de website www.dogsincluded.nl, zodat je weet welke voorbereidingen je moet treffen (entingen etc) en of jouw ras wel toegelaten is.

Handige links:

Winllan Farm Holidays

Dogsincluded.nl

Eurotunnel.com

Dogs Invited

Als laatste een oproep: Heb jij een bijzondere vakantiebestemming bezocht met je hond en wil je je ervaring met de Shibaloggers delen? Stuur me even een mailtje en dan wordt ook jouw vakantietip uitgelicht in de komende maanden! shibaloginfo@gmail.com