Sania en Sulley: Commando “Jump!”

Daar zijn ze weer. Onze Sania en Sulley! En vandaag ga je een fantastisch leuk trucje leren van ze. Dit is een perfect commando om aan te leren in de buitenlucht. Dus laat dat goede weer maar komen 🙂
Heel veel plezier gewenst weer!

Hallo iedereen,
Hoe gaat het met alle pratende hondjes? Hebben ze ondertussen ‘’stil’’ ook al onder de knie? Vandaag gaan we een ander kunstje bespreken namelijk ‘’jump’’ .

Wanneer gebruik je dit commando

Ik gebruik jump tijdens de lange wandeling. Dan maak ik een soort behendigheids parcour en laat ik Sulley over boomstammen springen, lopen en soms zelfs eronder door kruipen!

Zo maken we nog wel eens iets mee tijdens het saaie uitlaatrondje 😉
En verder is het natuurlijk weer een mega schattig commando om samen mee aan de slag te gaan!

Clickertraining Jump

discaimer: dit kunstje is niet geschikt voor oudere honden en jonge pups. Dit, omdat jonge honden nog moeten groeien en oudere honden vaak wat strammer zijn. Leer het je oudere hond dus niet aan als hij niet uit zichzelf nog als een jonge hinde over boomstammen springt 🙂

Wat heb je nodig

 • Clicker
 • Snoepjes of speeltjes
 • Een muur

Vooraf ga je bepalen waar jij wilt dat je hond overheen springt. Heb je een grote hond? Dan zijn uitgestrekte benen makkelijker, Heb je een kleine hond? Dan is over de armen springen een stuk fijner.  En de perfecte hond? Die kan allebei! Haha

 1. Leun met een hand of voet tegen de muur aan, zo laag mogelijk.
 2. Pak een snoepje of speeltje en laat dit aan je hond zien. Gooi nu het snoepje/speeltje over je arm/been heen. Pas op! De kans is groot dat een echte Shiba om je arm of been heen loopt voor dat snoepje. Dat mag je dus niet belonen 😉 Springt je hond? Dan beloon je!
  Clickertraining Jump
 3. Als je hond snapt dat over je arm/been springen de bedoeling is, zet je je voet of hand telkens een stukje hoger tegen de muur (goede workout voor het baasje haha) totdat je op de goede hoogte bent. Die hoogte is afhankelijk van hoe ver jouw schat kan gaan. Je kunt nu ook de muur los laten en je arm of been in de vrije ruimte uitsteken.
  DSC04020bew
 4. Clickertraining Jump
 5. Koppel nu je commando aan je nieuwe kunstje en je hond kan springen

Wanneer ze door hebben dat ‘’Jump’’ springen betekend, zal je hond het ook doen bij bijvoorbeeld boomstammen als je dat aan ze vraagt.
Leuk voor de foto!

Tot volgende week en veel click plezier!

groetjes Sania en een poot van Sulley.

Wil je onze eerdere gastblogs lezen? Je vindt ze hier:

 1. De basis van Clickertraining
 2. Stress, Aandacht, Poot en High Five
 3. Praat!