Read all about it! Bob en Isa update.

Weer een mooie update over Neerlands meest geliefde oldtimers! Dank voor de mooie tekst Noesse en Albertine!

Afgelopen donderdag is Albertine met Isa naar de orthopeed in Oldenzaal (Michiel Van Zuijlen) geweest.
We zouden woensdag naar Arnhem gaan maar daar zijn we door een misverstand helaas voor niks heen gereden.

Michiel heeft haar een prachtig mooi ‘gipspootje’ aangemeten, deze is aan de achterkant opengeknipt zodat we ‘m elke dag af kunnen doen. We zetten hem vast met klitteband, omdat ie goed strak moet zitten.
Hij is precies gevormd naar haar pootje in ‘correcte’ stand.
Dit voorkomt nu dat haar hak door kan buigen.

Het wennen eraan gaat steeds beter, ze staat en stapt er goed op, alleen in draf hinkt ze liever, omdat ze het gek vind dat haar pootje niet mee buigt 😉 Dit komt vanzelf, vanmiddag liep ze al een paar keer goed.

Omdat Isa tijdens de behandeling een roesje heeft gekregen, was dit het moment om ook eens naar haar tepeltjes te laten kijken, omdat ze zo raar van vorm zijn… al gauw bleek  dat het arme meisje schijnzwanger is….. Ze geeft zelfs melk en bij 2 tepels komt pus uit…aan haar gedrag is verder niks te merken, ze verzamelt geen knuffels ed.
Ze moet dus loops zijn geweest voordat ze bij ons kwam op 1 december.
We zijn daarom direct begonnen met Galastop en vanmiddag is ze voor controle bij de dierenarts geweest of toch niet ook een antibioticakuur nodig is.
Omdat ze al pijnstillers krijgt met ontstekingsremmer, hoeft dat niet, maar we moeten haar goed in de gaten houden dat ze niet ziek wordt, want dat kan duiden op een baarmoederontsteking.
We vinden dit toch een erg groot risico dat het meisje nog loops word, en een schande dat ze toen ze gered werd uit de broodfok ze niet direct gesteriliseerd is, op dit moment  overwegen we serieus om haar met een maandje (tussen 2 loopsheden in) te laten steriliseren.
Met gasnarcose moet dat goedkomen, de meest veilige manier.

Verder gaat het goed met Isa, ze wordt steeds aanhankelijker, vrolijker en voelt zich goed. Ze eet supergoed en is daarom ook al aangekomen! Ze weegt nu 8.4 kg (incl gipspootje 🙂

(klik op de foto’s voor een vergroting)

Bobje is op dit moment stabiel, de metacam helpt hem niet met zijn stijf en stramheid, ook is hij nog steeds wat duffig en traag…belangrijk is wel dat hij dus gelukkig geen pijn heeft!
Zijn prostaatklachten zijn op het vele plassen (buiten gelukkig) na wel weg op het moment, dus dat is mooi!
We zijn tevens overgestapt van Duck Therapie naar Tinlo Groentemix, na overleg met Tinlo over de samenstelling komt dit het dichtst bij de Duck Therapie in de buurt en heeft Bob ook lekker ‘echt’ vlees, ipv die droge Duck. Hij is er zelf iig erg blij mee en vreet als een enorme gespierde bouwvakker 😉
Ook zijn ontlasting is drastisch verminderd en verbetert nu hij ook granenvrij eet.

Het hele verhaal lezen? Dat kan!

shizen-no-tamashii.weebly.com/opvang—bob–isa.html