Broodfok: Ontmoet de mama’s.

Kom je net op deze website uit, omdat je op zoek bent naar een leuke Shiba? Lees dit dan eens heel goed door voordat je besluit voor 400 euro een pup op marktplaats te kopen…of voor 1200 euro bij een fokker waar je a-la minute uit 20 pups kan kiezen…Waarom zou je dat doen? Misschien uit onwetendheid of om de pup zogenaamd te redden…Wat de reden ook is…Lees en kijk hier en bedenk je snel voordat je aanklopt bij de eerste de beste broodfokker.

Dit leuke hondje is Foxy, een Shiba Inu, die haar hele leven in een broodfokkerij doorbracht. Foxy werd geboren in augustus 2005.
Aangezien zij nooit in huis geleefd heeft, weten we niet of ze zindelijk is. Ze kan dit natuurlijk nog leren. Foxy moet nog veel ontdekken zoals wandelen aan de leiband, maar ze is wel al vrij open naar mensen toe.
Omdat zij altijd in groep heeft geleefd, wordt ze enkel geplaatst bij baasjes die al een hondje hebben (!).
Foxy zoekt een liefdevolle binnenthuis bij geduldige mensen, die geen te hoge verwachtingen stellen.

Broodfok
http://www.dierenasielsinttruiden.be/

 

Denk je:” Wat een leuke Shibasmile!”  Dan denk je verkeerd! Dit is een grijns vol stress. Denk je “Ach wat een pech dat ze dat oortje mist”, denk eens na hoe dat zo heeft kunnen komen. Denk je “Ik ga een pup redden van een broodfokker”…Denk dan eens na over de moeder die, zoals Foxy hierboven, gehavend achterblijft. Elke pup die “gered” wordt, zorgt ervoor dat deze dame weer opnieuw een nestje mag uitpoepen…Haar lijfje weer een stukje meer mag verpesten…Deze dame is inmiddels klaar met pups…Ze is te oud of er komen geen drachten meer voort uit de gedwongen dekkingen die ze 2x per jaar mocht ondergaan…Was ze bij de fokker gebleven, dan had deze haar laten verhongeren…Gelukkig heeft Dierenasiel Sint Truiden in België de afspraak dat zij hun afgedankte en uitgeleefde fokteven en dekreuen gratis en voor niks opnemen om een goed huis voor ze te zoeken.

Foxy maakt me boos en verdrietig. Niet om wie ze is, maar om wat haar is overkomen. Het maakt dat ik teleurgesteld ben in de domheid van mensen die een broodfokhondje kopen. Onbewust of bewust…Laat je voorlichten! Kijk verder dan je neus lang is! Google op zijn minst eens de naam van de fokker waar je naartoe wil gaan en lees de verhalen!!! Laat je pup niet aan de voordeur afleveren met “goede papieren”. Eis dat je de mama en de papa van je pup ziet. GEBRUIK JE VERSTAND!

Zo…een kleine emopost…voor Foxy…En Ziggy…En Zacky…en Zorro…En Isa…allemaal gered uit de broodfokkerij omdat ze te oud waren om nog dienst te kunnen doen. Hup Foxy! Op naar je gouden mand!

BroodfokBroodfokBroodfokBroodfokBroodfok

 

En denk je: “wat zijn ze er slecht aan toe!”. Bedenk dan dat dit het topje van de ijsberg is! De honden die je hier ziet waren nog “goed genoeg”. Er zijn honden, zoals in de post over het asiel in sint truiden, die er veel en veel erger aan toe zijn. En dan zijn er nog de mannekes en vrouwkes die het er niet levend vanaf brengen en samen met het grof vuil worden weggegooid…