Bezoek aan asiel van Sint-Truiden

Vanochtend vroeg vertrokken richting Tamara. Namens Shiba Rescue een bezoek brengen aan het asiel van Sint-Truiden om de 4 afgedankte broodfokshiba’s te bezoeken die daar verblijven. Een dag die ik niet snel zal vergeten…

In de ochtend eerst maar eens een goede wandeling gemaakt samen met de roedel van Tamara. Wat een heeeeerlijke diertjes!

DSCF1071a DSCF1072a  DSCF1077a

Daarna toch enigszins met een beladen gevoel richting het asiel gereden. Elke kilometer die we dichterbij kwamen…poeh…

Eenmaal aangekomen bij het asiel kwamen Zacky en Foxy ons al snel begroeten.

Foxy
Foxy

Zacky is een ontzettend charmant heerschap van 12 jaar. Een sociale rakker die alles doet voor een snoepje en al goed aan de riem kan meelopen. Hij zoekt de mensen om zich heen heel bewust op. Als er maar iets te krijgen is;)

Foxy daarentegen is omgang met mensen niet zo gewend…Haar aandacht trok direct naar de katten in de buitenhokken naast ons. De riem kent ze niet…Ze kent de beperking niet die de riem haar oplegt en snapt ook niet dat als je gaat wandelen, ze dan met je mee moet omdat de riem nu eenmaal niet langer wordt…Deze dame is gek van een heerlijke kriebel achter haar oor en op haar rug. Je ziet haar genieten en waarempel…een Glimlach!! Met deze twee komt het wel goed!!

Dan is het tijd om naar de kennels te gaan van de twee shibameisjes die niet mee naar buiten konden komen. Mijn hart brak…Tientallen afgedankte broodfokhondjes…Boomertjes, Labradors, Beagles, Pinchers…Met uitgezakte tepeltjes, doorgezakte ruggen en verdrietige ogen…In het vijfde kennel zitten in een hoekje twee hoopjes ellende. Zonder naam zover we weten…In mijn hart heb ik ze Nozomi (hoop) en Saki (ook hoop) genoemd.

Helemaal in de hoek van het kennel kruipen de meisjes weg…Tamara en ik gaan aan de andere kant van de kennel zitten en negeren de meisjes even. Ze zijn zo bang…zitten zo vol angst en stress dat ze onze aanwezigheid helemaal niet aankunnen. Het feit dat er tientallen andere honden om hen heen in de kennels blaffend uit hun dak gaan van angst, plezier, gekkigheid of onzekerheid werkt daar niet echt bij mee. Daarom besluiten we de meisjes snel met rust te laten. Ook omdat we het ontzettend pijnlijk vinden om de meiden in deze toestand aan te treffen. Hun eten is over de grond gestrooid, omdat ze nooit uit een bak hebben leren eten en de kunststof hondenmanden zijn de enige veiligheid die ze kennen denk ik.

Shiba Rescue Shiba Rescue Shiba Rescue

 

We maken buiten onze ronde af en komen mooie Dingo tegen. Je zou hem een black and tan Amerikaanse Akita kruising kunnen noemen. Wat een grote en prachtige jongen. En om het hoekje…Jawel! Daar hupsen Zacky en Foxy vrolijk rond in hun buitenkennel! Ze herkennen ons (of de zak vol lekkers) en kwispelen dat het een lieve lust is! Prachtig!

Shiba Rescue

 

Shiba Rescue

Zacky en Foxy…dat gaat goedkomen…Die gaan een huisje vinden. Misschien wel samen? Want ze vinden elkaar wel erg aardig!

Nozomi en Saki…dat wordt een lange weg. 1 van de dames heeft een ernstige blessure/afwijking aan haar rechter achterpoot. Ze kan hier niet op steunen en het enkelgewricht buigt door naar buiten…Beide dames hebben een vreselijk slecht onderhouden vacht. Maar het ergste…een vreselijk slecht onderhouden geest…Geen liefde gekend…geen licht gekend…geen vriendelijke mensen gekend!

Samen met het asiel hebben we besloten op zoek te gaan naar een gastgezin voor deze twee meiden. Een plek waar ze tot rust kunnen komen. Waar ze met geduld en op eigen tempo kunnen leren om mensen te vertrouwen. Zonder dit gastgezin gaan ze het niet redden ben ik bang. Als je dit leest en iets voor deze meiden kunt betekenen, mail dan naar shibaloginfo@gmail.com of shibarescue@gmail.com.
Ben je gevallen voor de charmes van Dingo? Of van Zacky en Foxy? Stuur dan zeker een mailtje naar shibarescue@gmail.com. Maar je kunt ook gerust rechtstreeks contact zoeken met dierenasiel Sint-Truiden.

Ik ga een goede kop koffie drinken, mijn uitgelopen make-up wegvegen en even uitpuffen van deze emotionele dag. Tamara, super je ontmoet te hebben en dankjewel voor de goodybag (inclusief handgemaakte pluche Kimi-lookalike)! Je roedel is beeldschoon! De volgende keer dat ik kussen te kort kom, kom ik ze bij jou moppies halen:)

Shiba Rescue