Kaito

Dat de handel in honden in Nederland en Belgie soms afschuwelijke vormen aanneemt weten we allemaal. Als je Shibalog al langer volgt, ken je het verhaal van Saki, de broodfokmama die volledig verwaarloosd in een asiel terecht kwam en nu in opvang is bij Shiba Rescue.

Om nog maar eens te benadrukken hoe belangrijk het is om je goed te laten informeren over fokkers deel ik met jullie het verhaal van Puppie Kaito, helaas afkomstig uit de broodfok. Na nauwelijks 1 week bij zijn nieuwe baasjes is hij naar de hondenhemel moeten gaan.

Lieve lezer, laat het een les zijn die het baasje van Kaito met veel hartezeer heeft geleerd. Maar ook voor jou. Laat je goed voorlichten, zoek contact via facebook met mensen die een hond bezitten van het ras dat jij zo graag in huis wil halen. Zij kunnen je over het algemeen de goede weg wijzen.

Ga in gesprek met de rasverenigingen NIPPON INU, NVAI en de Belgische Akitaclub.

Lees deze pagina’s op shibalog nog eens goed door:
BROODFOKKERS IN NEDERLAND
FOKKERS
FAIR TRADE PUP

En lees het verhaal van puppy Kaito. Negeer het niet omdat je misschien een naar gevoel gaat krijgen. Confronteer jezelf maar eens met de feiten. En met de gehavende mama’s en papa’s die een donker en walgelijk bestaan lijden achter de schermen.

Voordat je verder leest, laten we je even kennis maken met een aantal ex-broodfokmama’s die we bij de Shiba Rescue dit jaar voorbij hebben zien komen. Zeg hallo tegen Kimi, Shinju, Hoshiko, Foxy, Saki en Isa. Op Kimi na hebben alle dames via het asiel een nieuwe gouden start mogen maken. Kimi wacht nog in het asiel op een gouden mand.

KAITO, geschreven op onze facebookgroep door het baasje van Kaito.

Hallo allemaal! Dit is mijn-toch nog wat ingekort-verhaal over Kaito, mijn kleine Shiba pup. Jammer genoeg heb ik hem na een dik weekje al moeten afgeven aan een virus en een bacteriële infectie die er was bijgekomen. De 8ste dag haalde ik hem ‘s morgens uit zijn bench en rook een verschrikkelijk stinkende geur. Hij had overgegeven (Ik dacht misschien dat hij wat misselijk was van zijn spuitjes die hij de dag voordien van mijn dierenarts gehad had dus ik wachtte een dagje af met terug naar de arts te gaan). Een dag later kreeg hij heel wat krampjes (want dat hoorde ik aan zijn buikje) en wilde niets eten. Heel de dag heeft het arme beestje overgegeven. ‘S avonds zei ik hem, toen hij bij me op bed lag, dat hij sterk moest zijn erdoor moest komen. Ik had een emmertje naast het bed gezet, om hem erboven te houden wanneer hij weer moest overgeven want het beestje was echt heel ziek en kon amper op zijn pootjes staan (Nog steeds niets gegeten). Mijn moeder zou hem op de 10de dag naar de dierenarts brengen (dat heeft ze ook direct gedaan). Daar hebben ze hem onmiddellijk aan een bakster gehangen, ‘s avonds was hij stabiel. Een dag later (11 oktober) kreeg mijn moeder telefoon, Kaito had het niet overleefd..
Ik ben er nog steeds het hart van in. Na wat opzoekwerk had ik hem blijkbaar bij een broodfokker gekocht, zonder ik het zelf besefte want het was een heel vriendelijke vrouw. Ik ben op dat adres gekomen door een vriendin van mij die haar Pomeriaantje daar ook gekocht had (Zij wist hier ook niets van want haar pup is zelfs kerngezond). Het gaat hier om PETZOO, in Ravels. Ze hebben er redelijk veel verschillende rassen en komen allen uit Slowakije. Uiteindelijk ben ik met mijn moeder terug gereden naar Ravels om mijn geld er terug te gaan eisen. Dit heb ik terug gekregen na enige moeite, maar daarmee heb ik mijn pupje nog niet terug Het was een rare man die telefoontjes deed in andere talen, Frans en Engels o.a. .

Ik zal dit nog gedetailleerder uittypen om dit verhaal uiteindelijk in te dienen. Broodfok moet stoppen!!!

Ik weet dat een Shiba Inu, volledig in orde, wel een 1.500 euro kan kosten of zelfs meer. Dat is heel veel geld vergeleken met wat ik aan Kaito betaald heb (700euro). Maar ik wil een gezonde pup waar ik de zekerheid mee heb dat hij een ‘lang’ gelukkig leven zal leiden.

10310591_10154680511135632_6205292365209622188_n