Stoer Wijf!

Vanochtend de dag begonnen met een lange ochtendwandeling door het bos. Het perfecte moment om over (on)zinnige dingen te mijmeren. De gedachte kwam al vaker bij me op. We dichten onze honden zoveel menselijke eigenschappen toe, dus wat voor iemand zou Kimi zijn? Wat voor een persoon. Hoe zou ze eruit zien? Na een paar minuten al de duidelijke conclusie: Een stoer wijf! (met een klein hartje hihi)

DSCF1727

Het bewijsmateriaal op een rij:

Kimi tilt haar pootje op met plassen, markeert heel duidelijk als er ook een reu in het wandelgezelschap is en krabt met vier poten in de grond na een goede plas. Verder is ze is haar drie neven (Drie Newfoundlanders!!!) vanaf moment 1 de baas. Zij deelt de bevelen uit en de heren buigen het hoofd en kijken door hun wimpers heen of mevrouw nog in de buurt is als ze zich naar een andere plek in de kamer willen verplaatsen. Haar keuze in mannen is echter niet bepaald macho te noemen. Haar grootste vriendjes hier in de buurt zijn de mini-yorkshire Terrier Snoopy en Terrier/vlinderhondje kruising Teun. Haar grootste liefde in de buurt is echter Ierse Terrier Doef. Deze stoere, dominante en bebaarde man is haar alles! Dit is ongetwijfeld omdat ze zoveel karaktereigenschappen met elkaar gemeen hebben. Tijdens de ontmoetingen legt Doef graag zijn hoofd in Kimi’s nek. Andersom staat Kimi graag met haar voorpoten tegen zijn hoofd. Of kont. Of rug. Ook Shiba-vriendje Yori kan haar goedkeuring wegdragen. Ik denk dat ze stilletjesaan al een tijdje verliefd is op hem, maar dat ze vindt dat zijn zachtaardige karakter niet bij haar imago van Stoer Wijf past hihi. Dus steelt ze hem letterlijk de kaas van het brood! Het kleine broertje van Yori, de 12 weken oude Kingo mag alles bij haar. Zal waarschijnlijk net zo stoer worden dan;)

10437792_783071988422817_7215301036047767724_n10370829_4690152668080_360976690422413333_n

(Op de foto’s: Kingo, de pup die alles mag. En achteraan op de tweede foto Yori.)

Al te stoere honden (in haar ogen dan he), zoals Bull Terriers, Staffords en eigenlijk alle rassen met het woord “Bull” erin vermijdt ze. Misschien om haar eigen “stoer wijven karakter” niet te laten ondermijnen?:) Drukke pups: No way!!!! Ongeleid stuiterend nietswetend tuig krijgt als begroeting standaard een opgetrokken lip en, daar heb je hem weer, een Gremlin-Grom. Hetzelfde met teefjes. Geen uitzonderingen!

Was Kimi een mens, dan weet ik zeker dat ze “one of the guys” zou zijn. Snoopy en Teun zouden de vriendjes van de basisschool zijn waarbij, ondanks hun snoezige voorkomen, het out of the question zou zijn om ze te ontvrienden. Doef zou ongetwijfeld haar “Long Term Relationship”-materiaal zijn. Een lange, rossige man van in de 40 met een stoere zeemansbaard en een tattoo van een anker op zijn voorarm. Uiteraard met een fles Ierse Whisky in het keukenkastje. Yori en Kingo zouden haar stapmaatjes zijn. De mannen waarmee ze spek met ei maakt na een goede nacht in de kroeg. Waarmee ze een “Friends”-Marathon houdt op zondag. De stoere Bulls en Staffs zouden de goedzakken met spierballen zijn. Niet spannend genoeg! Uiterlijk alleen telt niet!

En de pups en teefjes? Druktemakers niet gewenst, andere dames zijn concurrentie!

Mag ik u voorstellen: Kimi!

Voor de fun eens op Google gezocht naar een website waar je een “avatar” kan maken. Uiteraard een Japanse Anime om even in het thema Japan te blijven. Om te illustreren hoe Kimi er in de wondere wereld van mijn fantasie uit zou zien als tweebener:

photo

Uiteraard ben ik nu heel benieuwd hoe jou viervoeter eruit zou zien als het een tweebener was!!!!

Hier kun je de dame/heer gestalte geven:)