Recept: Hondenkoekjes met Pindakaas

Kimi doet een moord voor pindakaas. Ongelogen! Als je niet oppast grist ze je cracker met pindakaas zo uit je handen haha. Zo nu en dan krijgt ze dus van ons een Kong gevuld met dit heerlijke goedje. Maar er moet toch meer mee kunnen? Ja toch? Ja! Ik heb vandaag hondenkoekjes met pindakaas gebakken! Iets grotere snacks en kleine ronde beloningssnoepjes. Supermakkelijk. En ze vallen enorm in de smaak!

Hondenkoekjes met Pindakaas

Het recept:

220 gram bloem (of rijstmeel als je glutenvrij wil werken)
80 gram pindakaas
2 eieren
50 ml water

Eventueel kun je er nog een handje havermout aan toevoegen.

Meng alle ingredienten met de hand goed door elkaar en kneed het door tot er een vast deeg ontstaat. Laat dit deeg een uurtje rusten in de koelkast.

Warm de oven voor op 175 graden.

Na een uur haal je het deeg uit de koelkast en rol je het uit (op je aanrechtblad dat is bestoven met bloem) tot een plak van een halve cm dik ongeveer.

Steek met een koekjesvorm de koekjes uit. Van de restjes rol je weer een nieuwe plak deeg uit en daarmee ga je weer verder.Ik had een bloem liggen waarbij het hartje heel handig een klein rondje vormt dat als beloningssnoepje kan dienen. Daarnaast heb ik nog iets grotere rondjes uitgestoken met de dop van een colafles:) Leg ze op een bakplaat waar bakpapier op ligt.

15-20 minuutjes in de oven. Afkoelen. Smullen!

De koekjes zouden een dag of 10 houdbaar moeten zijn, maar als je ze invriest blijven ze natuurlijk super lang goed.