Zijn honden eenzaam?

Steeds meer mensen nemen een hond zonder zich te realiseren dat ze een roedeldier in huis halen. Zeker in het geval van de Japanse rassen! Samen sta je sterker. Dagenlang van huis zijn, een baan hebben waar je 12 uur per dag werkt…Voor geen enkele hond goed. Honden die te lang alleen gelaten worden ervaren vaak stress. Dat uit zich in het angstig wegkruipen in een hoek, onzindelijkheid en het stukmaken van dingen in huis. Wie wordt daar nu blij van?

Bij ons thuis is Kimi maximaal 7 uurtjes per dag alleen. En dat vind ik eigenlijk al te lang. Daarom werk ik 1-2 dagen per week thuis en kom ik eerder uit mijn werk om na het wandelen met Kimi nog wat thuis te werken. In het weekend en de avonden nemen we haar zoveel mogelijk mee als we ergens op visite gaan. We gaan het liefst uit eten op plekken waar honden zijn toegestaan. Ze is onderdeel van ons leven. Een verlengstuk van onszelf dat ons nooit in de weg zit (theoretisch hihi)

Over dit ontwerp een interessante documentaire, gemaakt in Engeland. Neem er maar een bak koffie bij, want hij duurt wel eventjes:)