Wat ruik je lekker!

10641280_4584361623370_3916123482253281043_nEen van de dingen die mij er altijd een beetje van hebben weerhouden om een hond te nemen. Die penetrante “hondengeur” die veel honden met zich meedragen. De geur van “Natte hond” in je huis na een wandeling door de regen…

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik voor het eerst kennismaakte met de twee shiba’s van een vriendin. Het huis rook oprecht fris, je zou bijna denken dat er geen honden woonden. Al pratend bleek dat ze die ervaring bij alle shiba’s die ze kent heeft. Omdat ze zo schoon zijn op zichzelf en vanwege de vacht.

Toen Kimi, alweer bijna twee jaar geleden, bij ons kwam wonen was ik dan ook superblij dat ze geen geurtje met zich mee droeg. Alleen uit haar bekje kon ze nogal eens stinken. Nadat we over zijn gestapt op vers voer is dit eigenlijk ook voorbij!

Dus. Te gek! een geurloze hond! Met, zoals ik vandaag ontdekte, een heerlijk geurtje, verstopt onder haar pootjes. Je geloof het misschien niet…En vraag me niet hoe ik er bij kwam, maar toen ik daarstraks eens aan haar voetjes rook, rook ik popcorn! Ja echt! Popcorn. Met suiker. En een vleugje kaas. Oh wat heb ik liggen snuffelen! Na wat onderzoek op internet kwam ik erachter dat er meer mensen zijn die de geur van de pootjes goddelijk vinden.

De een beschrijft het als “Popcorn”, de ander als “Maischips” of “Fritos. Hoe dan ook…Maispootjes dus hihi!

Benieuwd wat jij ruikt:)

N.b. Ruik het liefst aan de pootjes voordat je een wandeling door een modderig bos gaat maken!;)