Herplaatser in het zonnetje

rescuebanner

 

 

 

Tijdens mijn wekelijkse bezoekje aan de website shibarescue.be, viel mij deze mooie dame op. Ze deelt haar naam met onze kater Ziggy en heeft nog een bijzonder verhaal in haar rugzakje zitten.

Ziggy

Maak kennis met Ziggy, een Shiba Inu teefje dat werd geboren op 1 november 2003. Ziggy kwam samen met enkele Shiba’s in ons asiel terecht, omdat zij niet meer kon dienen in een grote fokkerij.
Ziggy heeft haar leven tot nu toe gesleten als fokteef, haar enige taak bestond erin zoveel mogelijk puppies op de wereld te zetten.
Ziggy werd intussen gesteriliseerd, geen puppies meer voor haar.

Gelukkig is dit leven nu verleden tijd voor Ziggy, ze krijgt eindelijk de kans om een waardig hondenleven te leiden.

Ziggy is een sociale Shiba Inu. Ze is aanvankelijk nog wat onzeker naar vreemden toe, maar doet erg haar best. Ziggy kan ook al aan de leiband lopen.

Aangezien Ziggy hoogstwaarschijnlijk altijd in een stal heeft geleefd, kent zij het huisleven niet. Zindelijkheid en alleen thuisblijven in een thuissituatie, dienen haar hoogstwaarschijnlijk nog aangeleerd te worden. Adoptanten krijgen in het asiel de nodige tips en begeleiding om dit aan te leren.

Ziggy kan het goed vinden met reutjes. Omwille van haar verleden, plaatsen we haar graag in een thuis met een sociale reu. Ziggy bloeit open in het gezelschap van een andere hond.
Je dient je eigen hond mee te brengen aar het asiel voor kennismaking.

 

Contact via:

shibarescue@gmail.com

Graag in de eerste mail bijvoegen waarom u denkt deze hond een goede thuis te kunnen schenken.
Wat de thuissituatie is. (mensen, kinderen, huisdieren, tuin,…..)
Hoeveel tijd er is om voor de hond te zorgen.
Welke activiteiten op de planning zullen staan met de hond.
Waar de hond zal verblijven (binnen/buiten, bench/los,…..)