20 onmisbare feiten voor hondenliefhebbers

Bron: http://www.reshareworthy.com/20-facts-for-dog-lovers/#l2dmFkSrfpECRJ2R.99

Soms is het in ons hectische leventje makkelijk te vergeten hoe belangrijk sommige kleine dingen zijn voor onze viervoeters. Maar als je onthoudt dat JIJ de wereld van je hond bent, vergeet je deze twintig feiten nooit meer.

 

1. Negeer mij niet te lang. Ik leef misschien maar 10 tot 15 jaar, het lijkt voor mij een eeuwigheid als je er niet bent en het doet zeer als ik niet weet waar je bent.

enhanced-buzz-18135-1379532369-41

 

2. Neem me mee op avontuur zodat ik nieuwe mensen en dieren kan ontmoeten. Misschien ben ik eerst een beetje bang voor ze, maar als je mijn pootje vasthoudt zal ik steeds meer zelfvertrouwen krijgen en vreemden leren vertrouwen. Ik vind het namelijk geweldig om nieuwe vrienden te ontmoeten!

De mannen van Linda Canninga vinden het geweldig om samen op pad te gaan!
De mannen van Linda Canninga vinden het geweldig om samen op pad te gaan!

 

3. Doe me niet weg wanneer het gezin wordt uitgebreid.  Een nieuwe huisgenoot is ook mijn familie. Ook een nieuw mens of dier wil ik beschermen en liefhebben, net zoals ik dat bij jou doe.

Hoe aandoenlijk het ook is, zorg ervoor dat je Shiba het beschermen van het kind niet te serieus gaat opvatten. Klik hier voor het positieve verhaal van Shiba Zero en "zijn" baby

 

4. Word niet boos als ik tegen je op spring.  Ik hou heel veel van je en word daar soms superenthousiast door. Dan wil ik je even een dikke knuffel geven!

DSC_0271

 

5. Leer me nieuwe dingen. Ik maak je graag gelukkig door je te laten zien wat ik kan. Als we samen nieuwe dingen leren vind ik dat NOG leuker.

Yoro en Kobi
Yoro en Kobi

 

6. Raak niet gefrustreerd en geef nooit op. Ik spreek misschien niet dezelfde taal als jij, maar ik doe mij best het te leren. Geef me de tijd je te leren begrijpen.

Melissa - Yuna

 

7. Laat mij niet de dupe zijn als je stress hebt. Hoe slecht je dag ook was, ik ben altijd blij je te zien en samen dingen met je te doen, zodat je je beter gaat voelen. 

Yuka, Ruud

 

8. Troost me als ik bang ben. Ik voel me beter als ik bij jou ben. Het heeft soms even nodig om te begrijpen dat nieuwe dingen niet eng hoeven zijn.

WP_000809

 

9. Hoe druk je het ook hebt, heb ook elke dag tijd voor mij. Leuke dingen doen met jou is het leukste dat er is!  

1522516_788148314531933_460007969_o

 

10. Laat me niet buiten als het heel warm of ijskoud is. Ik kan mezelf niet redden als ik oververhit of onderkoeld dreig te raken.

September-21-2011-22-10-40-tumblrlh2d80GwOd1qf0djgo1500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Vergeet niet dat het de kleine dingen zijn die me gezond en gelukkig houden Mijn pootjes doen pijn als mijn nagels te lang zijn, ik voel me gelukkig in een schone vacht en ik kan ziek worden als mijn tanden te vies raken. Het kost maar een paar minuutjes van je tijd om mij er mooie en gezond bij te laten lopen.

Aga

 

12. Vertrouw me. Ik vertrouw jou met heel mijn hart, geef je mij datzelfde terug? Jij betekent alles voor mij.

Tamara en Ryu
Tamara en Ryu

 

13. Ben niet te lang boos op mij. Jij hebt je werk, je vrienden, ik heb alleen jou.

Weetjes hondenliefhebbers

 

14. Praat met me. Ookal spreken we niet dezelfde taal, je toon en lichaamstaal spreken een taal die ik wel versta.

7673_2996721173351_2124886567_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. Ben vriendelijk tegen me. Weet dat ik nooit zal vergeten hoe je mij behandelt. Hoe meer je van me houdt, hoe sterker onze band zal zijn.

Weetjes hondenliefhebbers

 

16. Alsjeblieft, sla me nooit! Onthoud dat ik scherpe tanden heb en gespierde kaken. Ik kies er echter voor je niet te bijten, omdat ik van je hou. Als ik iets verkeerd heb gedaan was dat niet om je boos te maken. Help me dus te begrijpen hoe ik het anders kan doen. Ik geef je namelijk liever heel veel kusjes!

Weetjes hondenliefhebbers

 

17. Laat me weten als ik iets heel goed gedaan heb. Er is niks waar ik vrolijker van word! Ik zie wanneer je trots op me bent en ik weet wat ik heb gedaan om je te laten lachen. Wedden dat ik dat vaker doen? En nog eens…en nog eens!

Weetjes hondenliefhebbers

 

18. Pas op me als ik even niet mezelf ben. Ik ben misschien niet lui of eigenwijs. Verzeker je ervan dat ik me goed voel, dat ik niet ziek ben, dat ik geen pijn heb.

Weetjes hondenliefhebbers

 

19. Zorg voor me als ik oud word. Toen ik jong was heb je me zovaak geknuffeld, ik was zo lekker klein en zacht. Nu ben ik groot, oud en misschien niet meer zo zacht, maar ik houd alleen maar meer van je!

Weetjes hondenliefhebbers

 

20. Ga met me mee op een moeilijke reis. Ik begrijp dat het moeilijk is, maar blijf bij me tot het einde. Alles is beter, makkelijker, veiliger voor me als jij er bij bent. Ik hou van jou!

Weetjes hondenliefhebbers