Update Akita Djeno. DJENO IS VEILIG!

Euthanasie Djeno
Foto: Albert de Gelder

Update 11:16u: DJENO IS VEILIG!

Bericht van Dier en Project:

Zojuist vernomen dat Djeno bij een lid van de Dierenpolitie geplaatst is die ook gedragsdeskundige is. Djeno lijkt dus uit de gevarenzone. Zijn vaste begeleider zal op de hoogte worden gehouden van zijn wel en wee. Djeno: we hopen dat het je goed gaat! Grijp je kans en geniet van een mooi hondenleven.

————————————————————————–

Gisteren schreef ik deze brandbrief, nadat er een grote groep mensen al 24 uur actief bezig was met het redden van het leven van Akita Djeno. En hierbij ook met het onderzoeken van de feiten rondom het inslapen van Djeno. Want dat het verhaal van het asiel aan alle kanten rommelt is inmiddels via meerdere wegen bevestigd geworden. Ook dit kun je lezen in de brandbrief.

De brief is door vele mensen ook per mail verzonden naar verschillende betrokken instanties. Uiteraard ook door mijzelf. Ik heb hierbij van de instanties die verbonden zijn aan de Nederlandse Dierenbescherming helaas nog geen enkele reactie mogen ontvangen. Maar…het glas is half vol! Ik ga er vanuit dat dit is omdat ze de brief in enorme aantallen hebben binnengekregen;)

Inmiddels is het alweer een kleine 24 uur geleden dat deze brandbrief de lucht in ging en ik ben ontzettend dankbaar om te zien dat deze gisteren al door 2800 mensen gezien en gelezen is. Verschillende acties en de onvermoeibare aandacht die Djeno’s verhaal kreeg, hebben er gisteren voor gezorgd dat hij gisteren NIET is ingeslapen. Djeno is, gezond en wel, GEZIEN gisteren. Toch is het zaak de aandacht niet te laten verslappen en zijn verhaal te blijven doen. Blijf de brandbrief dus gerust delen! Ken jij instanties of personen die iets voor Djeno kunnen betekenen, laat ze de brief dan lezen of neem contact met me op via shibaloginfo@gmail.com

De laatste stand van zaken:

Opvang
Er zijn inmiddels twee opvangmogelijkheden voor Djeno geboden aan het asiel in de vorm van professionele dierenopvang. Dit in beide gevallen op eigen initiatief van deze organisaties. Beiden hebben veel ervaring met akita’s en/of probleemhonden. Het asiel is op de hoogte van beide mogelijkheden. Echter is het op dit moment onduidelijk of ze hiermee in zee zullen gaan. Ook is er nog steeds vrijwilliger Albert, die kan lezen en schrijven met Djeno. Op dit moment is Albert de toegang tot het asiel ontzegd en kunnen wij niet zeggen of Albert wordt overwogen als mogelijke adoptant. Daarnaast zijn er de afgelopen dagen natuurlijk tientallen mensen geweest die besloten hebben zich graag over Djeno te ontfermen. Hartverwarmend! Maar bedenk wel dat Djeno een hond is met een enorme rugzak en zeer specifieke behoeften. Aan dit plaatje kan helaas lang niet iedereen voldoen. Maar ik houd hoop dat er tussen deze vele mogelijkheden een perfecte oplossing zit.

Media
Djeno heeft dankzij de aandacht die hij op facebook kreeg ook de nodige media-aandacht gekregen. De verschillende nieuwsartikelen die gepubliceerd werden vind je hier terug:

Dichtbij.nl
Haarlems Dagblad
RTV Noord Holland

In het Haarlems dagblad heeft diezelfde dag nog een extra artikel gestaan waarin zijn laatste baasje Geraldine en vrijwilliger Albert hun verhaal hebben mogen doen.

euthanasie djeno

Mede door de media aandacht leek hij gered. Helaas lazen we gisteren dat het asiel, ondanks alle geboden hulp en alternatieven, nog steeds voornemens is hem te laten inslapen, maar niet weet (of wil zeggen) wanneer. Voor mij een ongelofelijke beslissing. Waar komt die hulpweigering vandaan? Zijn ze het welzijn van deze hond uit het oog verloren in hun strijd om hun gezicht te redden?

“Graag willen we laten weten dat we in tegenstelling tot alle vooroordelen wel degelijk hard bezig zijn om een goede oplossing te vinden voor Djeno. Alle media-aandacht zal wellicht leiden tot een andere uitkomst voor hem. Het is voor ons onmogelijk om te reageren op alle berichtgeving op facebook en andere social media. In de eerste plaats omdat we, zoals altijd, druk bezig zijn met het verzorgen van de dieren. Daarnaast kijken we serieus naar meerdere opties. Heel veel mensen menen nu de juiste baas voor Djeno te zijn. Ons besluit om Djeno in te laten slapen is genomen maar nog niet uitgevoerd. Dat zal vandaag ook niet gebeuren. Ook hierbij gaan we niet over één nacht ijs.
Het is goed om te zien dat zoveel mensen meeleven met Djeno. Zijn welzijn zal altijd voorop staan bij de oplossing waar uiteindelijk voor gekozen wordt.
Wij danken iedereen voor de tips en suggesties en gaan deze zorgvuldig bekijken.”

Samen met een aantal anderen vind ik het erg spijtig dat het asiel wederom zo een misleidende tekst plaatst. Er wordt gepraat over “vooroordelen”. Voor Djeno is het schrijnend. Want deze zogenaamde vooroordelen zijn gebaseerd op keiharde feiten die aantonen dat het asiel zich in het geval van Djeno van niemand of niks iets aantrekt en zelfs durft te liegen over zijn verleden om de euthanasie te vergoeilijken. Het verspreiden van deze foutieve informatie zorgt, terecht voor een tweedeling van voor- en tegenstanders voor het inslapen van Djeno. Ik hoop van harte dat de tegenstanders de feiten eens goed bekijken en zo een objectieve mening kunnen vormen, die gebaseerd is op twee kanten van het verhaal. Deze feiten en bewijzen vind je deels terug in mijn artikel van gisteren. Er zijn daarbij nog een aantal andere feiten aan het licht gekomen. Helaas is het op dit moment nog te vroeg om die feiten naar buiten te brengen wegens bepaalde zaken die nu in gang gezet zijn. Maar zodra het kan, zal ik dit uiteraard laten weten.

Ook al is het gevaar voor nu even geweken, het is zaak de aandacht NIET te laten verslappen. Achter de schermen zullen we dus ook vandaag hard blijven werken aan het vergaren van informatie en het veilig stellen van Djeno.

Ik wil, namens iedereen die hierbij betrokken is, en namens Djeno in het bijzonder, iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen, lieve woorden en helpende handen die geboden worden! Een bijzonder woord van dank aan Wendy van Ginger Animal Alert, Els van stichting Dier en Project en Tamara van Shiba Rescue. Dames…dit is girl power!!!!

euthanasie djeno