Spreekbeurt over de Shiba

Zit je op school en wil je graag een spreekbeurt houden over de Shiba? Ik kan me voorstellen dat je hier zoveel ziet dat je niet weet waar je moet beginnen. Laat ik je daarom een beetje op weg helpen! Hier onder vind je een aantal handige tips voor de opbouw van je spreekbeurt. Ook zal ik een aantal links naar artikelen plaatsen die goed van pas kunnen komen. Alle tijd die ik jou kan besparen met zoeken, kun jij namelijk hartstikke goed gebruiken om er een mooie spreekbeurt van te maken! Natuurlijk is er nog veel meer informatie te vinden dan alleen de links die ik je geef. Gebruik dus zeker ook het menu met onderwerpen (rechter zijkant) om op zoek te gaan naar nog meer informatie!

Thema’s

Je spreekbeurt gaat natuurlijk over de Shiba. Maar welk stukje van de Shiba wil je behandelen? Waar omheen bouw je de spreekbeurt op? Een paar voorbeelden:

  • De geschiedenis van de Shiba: van Wolf tot moderne huishond
  • Het gedrag van de Shiba: Van hun koppigheid tot hoeveel ze op katten lijken. Hier kun je ook vertellen welke leuke dingen je samen kunt doen. Bijvoorbeeld agility, shows of speuren.
  • De Shiba in Nederland en België: Van gedrag tot de belangrijke keuze die je moet maken voor een goede fokker
  • Je eigen Shiba: Hierin kan van alle ideeen hierboven een stukje terug komen waarbij je dit steeds koppelt aan jouw eigen hond! Extra leuk natuurlijk als je je Shiba mee mag nemen naar school!
Spreekbeurt Shiba
Djen van “Praatjes met Pootjes”

Natuurlijk is het extra leuk als je je eigen Shiba mee naar school kunt nemen voor je spreekbeurt. Ben je zelf niet in het bezit van een Shiba, of maak je deze niet blij met een spreekbeurt voor de klas? Dan mogen jullie altijd contact opnemen met info@praatjesmetpootjes.nl. Zij komen graag kosteloos de spreekbeurt aanvullen met Shiba Djen, therapiehond in opleiding


Links

Hieronder heb ik een aantal links voor je verzameld die je kunnen helpen bij het schrijven van je spreekbeurt. Is er nog informatie die je niet kunt vinden? Gebruik dan zeker even de zoekfunctie op de website!

Spreekbeurt Shiba


Spreekbeurt Shiba

Geschiedenis

Kleine wolven

De Japanse honden

Terug in de tijd: de Jomon Shiba

Rasstandaard

Terug in de tijd: de Jomon Shiba

De Kawakami Inu

De oorsprong van de Shiba. Een geografische uitzondering op de regel?


Gedrag

Shiba lichaamstaal en gedrag: Wolfjes of niet?

Gedrag en Karakter

Een Shiba als eerste hond

Gehoorzaamheid. Shiba Style!

Joewhaai Ik ben een vliegtuig!


Algemeen

Sesam Shiba Spreekbeurt
Ran, de kleine sesam man.
Foto: Ellen Braeckman Fotografie. Eigenaar: K. Reul

Voor algemene informatie en inspiratie voor je spreekbeurt zou ik zeggen: Neem een kopje thee, ga met je laptop op de bank zitten en ga er eens een uurtje voor zitten om de pagina door te bladeren. Een paar artikelen die ik zelf het aller belangrijkst vind om in elk geval met je te delen vind je hier:

Wat kost een Shiba per jaar

Wat is een goede fokker?

Broodfok hondjes in het asiel

Soorten en gradaties in broodfok

De Sesam Shiba

Urajiro bij de Shiba

Rasstandaard

Begrippenlijst


Alle onderwerpen in Shibalog

Alle artikelen op deze website zijn ingedeeld in onderwerpen. Door op een onderwerp te klikken, vind je alle artikelen die bij dat onderwerp passen. Handig!


Als je foto’s wil gebruiken van deze website zul je merken dat je die niet van de website af kunt halen. Ook de tekst kun je niet kopieren en plakken. Ik moedig je daarom aan om vooral je eigen woorden te gebruiken als je de informatie gebruikt voor een spreekbeurt. Wil je ook graag foto’s gebruiken die je op deze website vindt? Stuur dan een mail naar shibaloginfo@gmail.com en ik help je!

Is je spreekbeurt op papier af? Ik zou hem heel graag een keertje bekijken! Je mag hem daarom gerust mailen naar shibaloginfo@gmail.com. Wie weet zet ik er wel een aantal mooie afdrukken van op de Facebookpagina 🙂

Thies gaf een spreekbeurt in zijn klas. Hij nam Lexie mee en kreeg een dikke 10 van de juf!

This slideshow requires JavaScript.