Interview met Marjolein – 5 jaar Shibalog op Facebook

Deze maand bestaat onze Facebookgroep 5 jaar. Het leek me leuk om jullie daarom een aantal leuke vragen voor te leggen. Toen ik dit bij de andere beheerders (Irma, Heike en Kim) voorlegde, kwamen deze dames met het idee om MIJ een aantal vragen te stellen over 5 jaar Shibalog. En zie hier. An interview was born šŸ™‚

Hoe dacht jij dat het Shibalog zou verlopen toen je de groep oprichtte?
Toen ik de groep 5 jaar geleden oprichtte, deed ik dat vooral om mensen die de website bezoeken een plek te geven om elkaar te ontmoeten. Destijds was het vooral mijn bedoeling om in de groep de artikelen te delen die ik schreef en leuke foto’s te zien van andere Shiba’s. Op de website had ik al aandacht besteed aan broodfok en stambomen enzo en ik wist dat dat ook een belangrijk punt zou worden voor de groep. Maar een groep met meer dan 2000 leden, een eigen fokkerslijst en zoveel deskundigheid onder de leden dat had ik nooit verwacht!

Wat is volgens jou de leukste en meest irritante eigenschap van de Shiba?

De leukste eigenschap van de Shiba vind ik hun onafhankelijke karakter. Ook al is onze jongste echt een kroelkont, ik hou niet zo van opdringerige, om aandacht verlegen honden. Ik vind het heerlijk om ze om me heen te hebben, ze te knuffelen etc. Begrijp me niet verkeerd! Maar ik hou niet zo van honden die vinden dat ze in alles afhankelijk zijn van jou šŸ™‚

De meest irritante eigenschap van het ras vind ik hun volstrekt overbodige kleinzierigheid. Rij 3x met een wals over een Shiba heen en hij geeft geen kik. Maar wee je gebeente als je alleen al naar hun nageltjes KIJKT!

Foto: Nele Heyrman

Vertel eens kort over de eerste Shiba in je leven.
Onze eerste Shiba is Kimiko. Ze wordt morgen 14 jaar oud en is 4 maanden na haar zevende verjaardag bij ons komen wonen. Ze werd door een stamboomfokker als fokteefje gebruikt en mocht met pensioen. Kimiko heeft een klein rugzakje, omdat deze fokker het allemaal niet zo nauw nam, is vreselijk lief en gevoelig en een ontzettende slaapkop. Het was best wel heftig om een volwassen Shiba met angsten te adopteren. We wisten ook niet dat ze angstig was of traumatische dingen had meegemaakt. Dit hebben we allemaal zelf moeten ontdekken. Dat maakte de eerste paar maanden best heftig, maar nu hebben we al bijna 7 jaar heel veel plezier met onze, inmiddels, oude dame.

Waar ben je wat betreft Shibalog het meest trots op?
Ik ben er heel trots op dat we zoveel actieve leden hebben en dat de groep is uitgegroeid tot meer dan een “leuke plaatjes groep”. Leden delen lief en leed, kennis en onzekerheid en dat vind ik echt fantastisch!!

Hoe ziet jouw “told you so told you so told you told you told you so”- dansje of gezicht er uit?
Uh. Zo. Maar dan knapper šŸ˜›

Welk lid/ex-lid had je graag een bezoekje willen brengen met een hakbijl en guillotine?
Poeh. Namen, die zijn me gelukkig allemaal ontschoten. Maar de dame die een broodfokpup verloor aan Parvo en toe poepleuk weer een nieuwe broodfokpup kocht NADAT ze advies had ingewonnen in de groep over de zieke pup en diens afkomst…Haar zou ik graag een schouderklopje geven met een grasmaaier. Wat was ik toen boos!!!!
Ik was overigens ook vreselijk verdrietig, boos en verbaasd toen baasjes van een vermiste Shiba de zoektocht vrij snel staakten en, voor mijn gevoel, gewoon weer eventjes een nieuwe Shiba kochten.

Heb je wel eens spijt gehad van een bericht dat je in de groep deelde?
Spijt niet. Ik vind dat alles wat ik deel de moeite waard is, meerwaarde heeft of belangrijk is (ja, ook de foto’s van Oji die op de bank ligt te ronken en Kimi die om kaas bedelt). Maar ik denk wel eens “Oh god. Brace yourselves…”, want ik weet gewoon wat bepaalde berichten gaan losmaken, wie er als eerste reageren etc. En als ik dan ‘s avonds op de bank zit en er komen prive berichtjes van, of de discussie laait hevig op, dan vervloek ik mezelf wel eens over de timing. “Waarom heb je dit niet op je vrije dag geplaatst?!”

Liefs,
Marjolein