Groepsregels Shibalog Facebookgroep

Laatste aanpassing: aug. 2019

Hey hallo! Wat fijn dat je even op deze link klikte om de groepsregels van de Shibalog Facebookgroep door te kunnen nemen. Dat waarderen we enorm!

Deze besloten facebookgroep is onderdeel van de website www.shibalog.nl

Deze groepsregels zijn opgesteld om van deze groep een veilige omgeving te maken voor alle leden.

Trouwens…Ook al heten we  “Shibalog”, ook eigenaars van andere rassen zijn hartstikke welkom!

Pups en ouderdieren

 • Het is niet toegestaan pups, fokteven of dekreuen aan te bieden of dekmeldingen te doen.
 • Het plaatsen van een dekoproep of berichten over drachtige teven niet toegestaan.

Voor fokkers die zijn aangesloten bij de Nederlandse en Belgische rasverenigingen kan een uitzondering gemaakt worden op bovenstaande regels, mits er vooraf overleg is met het beheer.

Foto’s van pups, jonger dan 8 weken, zijn alleen toegestaan waneer:

  • Je een stamboomfokker bent, aangesloten bij een van de Nederlandse   Rasverenigingen en vooraf toestemming vroeg aan het beheer.
  • Je het toekomstige baasje van de pup bent en de pup bij een verantwoorde fokker vandaan komt. Ook hier overleg je altijd even vooraf met het beheer.
  • Het een herplaatser is die via een officiele organisatie/stichting VZW ter adoptie staat.

Herplaatsers en verkoop

 • Honden ter herplaatsing/te koop aanbieden is toegestaan wanneer de hond ter adoptie staat bij een officiele stichting/organisatie/VZW (asiel, rescue etc).
 • Verkoopadvertenties van Marktplaats, Tweedehands.be of andere verkoop-pagina’s worden onmiddellijk en zonder opgaaf van reden verwijderd.

Reclame

 • Elke week wordt er op vrijdag vrijdag een bericht geplaatst met als titel “VRIJDAGMIDDAGBORREL”. In dit bericht kun je reclame maken. Wil je buiten de “borrel” iets onder de aandacht brengen van de groep? Dat is op zich geen probleem. Wel waken we er als beheerders voor dat de pagina niet verzandt in 1 groot reclameblok 😉
 • Het aanraden van fokkers berust altijd op persoonlijke ervaringen. Daarom proberen we het benoemen van fokkers te vermijden. Goede fokkers vind je op de fokkerslijsten van rasverenigingen en ieder heeft daar zo zijn eigen ervaringen en klik mee 🙂 Deel daarom liever de links van de rasverenigingen en de Shibalog fokkerslijst als je mensen met de neus de goede kant op wil zetten.
 • Wil je reclame maken voor een inzamelingsactie of crowdfunding? Neem dan eerst even contact op met het beheer

Communicatie

 • We kiezen er bewust voor om berichten eerst door een beheerder te laten goedkeuren. En dit goedkeuren doen we ook altijd, tenzij een bericht duidelijk in strijd is met de regels. Door de berichten eerst door het beheer te laten goedkeuren, kunnen we ons er als beheer ook van verzekeren dat we het bericht gezien hebben en, indien het een lastige situatie is of kan opleveren, meteen even een vinger aan de pols houden.
 • Discussies zijn zeer gezond, mits je elkaar in je waarde laat. De beheerders van Shibalog hebben het welzijn van alle honden hoog in het vaandel staan. Maar….zachte heelmeesters maken stinkende wonden…We zullen dan ook altijd open en eerlijk onze (soms ongevraagde) mening en advies geven.
 • Vind je dat een situatie uit de hand loopt? Neem contact op met een beheerder.
 • Wanneer je 1 of meerdere beheerders van de Facebookgroep blokkeert, volgt een verwijdering uit de groep. We laten je met plezier weer toe zodra de blokkade is opgeheven.
 • Shibalog is een besloten groep. Dit betekent dat alleen de leden van de groep de inhoud kunnen bekijken. We vertrouwen er dan ook op dat je de zaken die hier besproken worden niet in andere groepen of websites deelt of bespreekt.
 • Andersom is het dan ook niet toegestaan om zaken uit andere besloten groepen in Shibalog te bespreken zonder uitdrukkelijke toestemming van de originele schrijver of het beheer van Shibalog.
 • De beheerders van Shibalog behouden zich het recht om topics te sluiten zonder dit vooraf met de topic-plaatser te overleggen. We zullen zelden topics in hun geheel verwijderen, maar zullen wel modereren op de inhoud van de gegeven reacties en de algemene sfeer van het topic. Zeker wanneer hetzelfde telkens herhaald wordt, is dat een teken dat het topic eigenlijk wel klaar is, nietwaar?